VILAN onderwijsadvies & trainingen logo

Trainingen

Vilan verbetert onderwijs vanuit de behoeften van leerlingen. Wij geloven dat je kinderen zoveel verder kunt brengen als je de behoeften in kaart brengt en daar jouw onderwijs op afstemt. Om die reden helpen we scholen hun onderwijs nog beter neer te zetten, waardoor leerlingen optimaal kunnen profiteren van hun schooltijd. Dit doen wij onder andere door trainingen aan te bieden waarmee onderwijsprofessionals hun leerkrachtvaardigheden verbeteren. Wil je je verdiepen in een van de onderstaande thema’s? Volg dan een van onze trainingen!

Wil je vrijblijvend kennismaken? Klik hier

breinvriendelijk onderwijs

Breinvriendelijk onderwijs

Kinderen kunnen onmogelijk alle informatie die ze ontvangen ook daadwerkelijk verwerken. Daarom is het belangrijk om optimaal in te spelen op de manier waarop de hersenen van kinderen van nature leren met behulp van breinvriendelijk onderwijs.

executieve functies

Executieve functies

De ontwikkeling van executieve functies is van essentieel belang om dagelijkse taken uit te kunnen voeren. Maar de ontwikkeling van executieve vaardigheden is complex en vergt veel tijd. Gelukkig kun jij als leerkracht je leerlingen daarbij helpen. Hoe doe je dat?

metacognitie

Metacognitie

Leerkrachten besteden dagelijks aandacht aan essentiële vaardigheden, zoals rekenen en spellen. Maar het is ook belangrijk om te focussen op metacognitieve vaardigheden. Metacognitie is het denken over denken en helpt leerlingen zelf concreter na te denken over hun leerproces.

Mindset

Mindset

Het stimuleren van een groeimindset bij leerlingen is belangrijk voor hun algehele ontwikkeling. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook sociaal-emotioneel en persoonlijk stelt het leerlingen in staat om te groeien. Als leerkracht speel je een grote rol in het ontwikkelen van een groeimindset.

talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Ben jij een bruggenbouwer, doordenker, groepsdier of ideeënfontein? Iedereen heeft zijn eigen talenten die je in je kracht zetten. Ook kinderen. Door in de klas aandacht te besteden aan talentontwikkeling, help je leerlingen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.

veerkracht

Veerkracht

Als volwassene krijg je in het dagelijks leven te maken met allerlei tegenslagen. Hoe mooi zou het zijn als je als kind al leert om hiermee om te gaan? Door van jongs af aan te bouwen aan veerkracht, leer je dat fouten maken erbij hoort en wat je eraan kunt doen om jezelf sterker te maken.

Coöperatieve werkvormen

Coöperatieve werkvormen worden op grote schaal ingezet op de basisschool, omdat samenwerkend leren positieve effecten heeft op de ontwikkeling van leerlingen. Maar wat is coöperatief leren eigenlijk? En waar moet een goede coöperatieve werkvorm aan voldoen?