Volg onze teamscholing breinvriendelijk onderwijs

Wil jij graag dat jouw leerlingen goed luisteren, gemotiveerd zijn en hun aandacht bij de les kunnen houden? Stap dan over naar breinvriendelijk onderwijs! Kinderen kunnen onmogelijk alle informatie die ze ontvangen ook daadwerkelijk verwerken. Daarom is het belangrijk om beter in te spelen op de manier waarop de hersenen van nature leren met breinvriendelijk onderwijs. Vilan helpt je daar graag bij! In onze teamscholing breinvriendelijk onderwijs, bieden we je inhoudelijke en praktische handvatten om jouw lessen zó in te richten dat ze bij de ontwikkeling van je leerlingen passen. 

Wat is breinvriendelijk onderwijs?

Docenten geven leerlingen heel de dag door informatie, maar deze input wordt niet altijd een-op-een opgeslagen. In het brein van een kind spelen zich namelijk allerlei processen af die het verwerken van informatie kunnen belemmeren. Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar de werking van het lerende brein en bestaan er verschillende manieren en tools om het onderwijs beter af te stemmen op de ontwikkeling van de hersenen. Dat noemen we breinvriendelijk onderwijs!

Hoe maak je jouw lessen dan breinvriendelijk? Breinvriendelijk onderwijs gaat uit van zes principes die ervoor zorgen dat jonge hersenen goed functioneren: het brein heeft voeding nodig, zoekt veiligheid, is een sociaal orgaan, reageert op emoties, onthoudt alleen zaken waaraan aandacht is besteed en pikt bepaalde prikkels van nature gemakkelijker op dan andere. Een hele klus dus om in jouw onderwijs rekening te houden met al deze verschillende principes. Daar helpt Vilan je graag bij!

Leer alles over breinvriendelijk onderwijs

In deze teamscholing gaan we onder andere in op de werking van het brein, de verschillende mindsets volgens Dweck, de krachtige principes van Jensen en de principes van Kagan. Samen met de leerkrachten gaan we op zoek naar een breinvriendelijke manier van lesgeven, waarbij we rekening houden met de ontwikkeling van kinderen en de breinfuncties die hierbij een rol spelen, zoals executieve functies en metacognitie. We dompelen ons volledig onder in het thema aan de hand van wetenschappelijk onderzoek in combinatie met praktische handvatten. Zo kunnen leerkrachten de opgedane kennis de volgende dag meteen inzetten in de klas.

Wij verzorgen de inhoud, jij bepaalt de invulling! 

De teamscholing breinvriendelijk onderwijs bestaat uit vier halve of twee hele studiedagen verspreid over het schooljaar waarin we je alles vertellen over het onderwerp. Tussen de studiedagen door hebben we begeleidende gesprekken met het management om breinvriendelijk onderwijs op een optimale manier te implementeren. Jij bepaalt zelf wanneer we bij je langskomen en hoe het traject er precies uit komt te zien, zodat dit goed aansluit bij de interne jaarplanning.

Boek de teamscholing breinvriendelijk onderwijs

Wil jij je schoolteam verder ontwikkelen op het gebied van breinvriendelijk onderwijs? We komen graag langs bij jouw basisschool voor een leerzaam en praktisch traject! De kosten van de teamscholing zijn afhankelijk van de school en jouw wensen. Zo bepalen we de prijs naar aanleiding van een intakegesprek en kijken we daarbij naar de grootte van de school, het aantal deelnemers en de gewenste mate van begeleiding. Goed om te weten: onze teamscholing sluit aan op het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), dus je kunt hier subsidie voor aanvragen. Heb je nog vragen of wil je de teamscholing boeken? Neem dan contact met ons op!