Training breinvriendelijk onderwijs

In opdracht van katholiek schoolbestuur BMS heeft Vilan een korte training breinvriendelijk onderwijs verzorgd voor leerkrachten van 33 basisscholen in Friesland. Aan de hand van de principes van Kagan hebben we de deelnemers van de training in vogelvlucht meegenomen langs de basisprincipes van breinvriendelijk onderwijs. Breinvriendelijk onderwijs gaat over het afstemmen van het onderwijs op wat het brein van leerlingen nodig heeft. Van zuurstof tot voedsel en van samenwerken tot het aanleren van strategieën: in deze training hebben we alles aangestipt wat het brein nodig heeft om tot leren te komen. Daarnaast voerden we in de training ook oefeningen uit en boden we praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. 

Review

” Ilse heeft voor de BMS HA een workshop breinvriendelijk onderwijs gegeven. 
Ilse heeft veel kennis, vertelt duidelijk, boeiend en enthousiast. De kennis die zij overdraagt is onmisbaar voor onderwijsland. 
De workshop was praktisch met veel voorbeelden uit de praktijk, de tijd vloog voorbij! ” 
 

Avelieke van der Meer

Leer- en ontwikkelcoördinator BMS
Coördinator Passend Onderwijs ‘IKC Teresa’

Training breinvriendelijk onderwijs volgen?

Vilan biedt trainingen in verschillende thema’s aan, zo ook binnen het thema breinvriendelijk onderwijs. In onze training breinvriendelijk onderwijs leer je hoe je je onderwijs zo breinvriendelijk mogelijk inricht. Wil je deze training volgen? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie?