Coachingstraject IB in hun kracht

In het coachingstraject IB in hun kracht ondersteunen we twee intern begeleiders van Montessorischool Capelle. Aan de hand van coachingsgesprekken, trainingen en MT-momenten helpen we de intern begeleiders hun positie te versterken, waardoor er weer een goede balans in de organisatie ontstaat. 

Benieuwd hoe dit traject er precies uitziet? Lees dan deze case.

Coachingstraject op maat voor intern begeleiders

Montessorischool Capelle kwam in contact met Vilan middels een kwaliteitsgesprek. Uit dit kwaliteitsgesprek kwam naar voren dat de twee intern begeleiders van de school veel werkzaamheden op hun bord hadden liggen. 

Zij namen taken op zich die niet binnen hun functie vielen, waardoor het eigenaarschap bij de leraren werd weggehaald. Vilan werd ingeschakeld om de intern begeleiders te helpen met deze uitdagingen. Met een volledig op maat ingericht traject coachen we de intern begeleiders te werken vanuit hun kracht en zo de band met leerkrachten te herstellen, een gezonde werkverdeling te creëren en het eigenaarschap terug bij de leraren te leggen.

Het coachingstraject wat wij verzorgen voor Montessorischool Capelle bestaat uit meerdere onderdelen:

1. Coachingsgesprekken: Eens in de zes weken zijn we aanwezig op de Montessorischool Capelle voor coachingsgesprekken. In deze gesprekken gaan we in op de uitdagingen die op dat moment spelen bij de intern begeleiders. Door middel van coaching aan de hand van verschillende coachingsmethodieken, helpen we de intern begeleiders krachtiger in hun rol te staan.

2. Trainingen: Daarnaast verzorgen we vier vaste trainingsmomenten. We geven trainingen over coachingsvaardigheden, effectief communiceren en coachingsmethodieken waarin we de intern begeleiders leren het gesprek aan te gaan met leerkrachten en andere collega’s.

3. MT-momenten: Als laatst zijn er ook vier MT-momenten in dit traject opgenomen. Door het volgen van dit coachingstraject verandert de werkwijze van de intern begeleiders, wat effect heeft op de rest van de organisatie. In de MT-momenten vertellen de intern begeleiders hoe ze aan de slag zijn gegaan met de informatie, wat dit heeft opgeleverd en waar ze hulp van de directie bij nodig hebben. Op deze manier blijft het MT betrokken bij het gehele traject. 

In dit intensieve coachingstraject combineren we trainingen, coachingsgesprekken en MT-momenten zodat de intern begeleiders nog krachtiger hun plek in de organisatie in kunnen nemen. Zij hebben namelijk een sleutelpositie om rust en balans te creëren in het team. En met deze balans kan Montessorischool Capelle het onderwijs sterker neerzetten. 

Een traject op jouw school

Het coachingstraject IB in hun kracht is een voorbeeld van hoe een traject bij Vilan eruit kan zien. Onze trajecten stellen we volledig op maat samen. Trainingen, coachingsgesprekken, intervisiemomenten of sessies met het MT: de invulling van onze trajecten is afhankelijk van de doelen en wensen van jouw school of onderwijsinstelling. 

Benieuwd hoe een traject bij Vilan jouw onderwijs kan verbeteren? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie?