Traject mindset

In het traject mindset bieden we leerkrachten van de Jan Baptist trainingen aan in de thema’s mindset, veerkracht, talentontwikkeling en metacognitie. In combinatie met intervisiemomenten helpen we de leerkrachten deze informatie in te bedden en de leerkrachtvaardigheden op de school te verbeteren. Benieuwd hoe dit traject er precies uitziet? Lees dan deze case.

Traject mindset met meerdere specialisaties

De Jan Baptist is een SO/VSO school die graag meer wilde leren over het thema mindset. Ze hielden zich al langer bezig met het onderwerp, juist omdat dit voor hun doelgroep zo belangrijk is. Zo kwamen ze uit bij Vilan. Voorafgaand aan het traject organiseerden we een inspiratiesessie, waarin we vertelden over onze verschillende thema’s. 

Mindset was een van de onderwerpen, maar ook onze andere thema’s kwamen aan bod. Daarnaast hebben we voor de start van het traject twee dagen meegelopen met de leerkrachten op de Jan Baptist om de school en de doelgroep te leren kennen. Aan de hand van de inspiratiesessie en meeloopdagen konden we het traject volledig afstemmen op de doelgroep en de wensen van de school. 

Voor de Jan Baptist hebben we het volgende tweejarige traject samengesteld:

In het eerste jaar geven we vier trainingen over mindset. Tussendoor verzorgen we ook intervisiemomenten, waarin we in kleine groepen werken aan het inbedden van de informatie. Het team volgt niet alleen onze trainingen, maar we helpen hen ook dit in de praktijk te brengen. Daarnaast hebben we een tussen- en eindevaluatie met de werkgroep waarin we het traject evalueren en de focus bepalen voor het tweede jaar.

Het tweede jaar is een specialisatiejaar. Uit de inspiratiesessie hebben de leerkrachten verschillende onderwerpen uitgekozen waar ze zich in willen verdiepen. In dit tweede jaar geven we de trainingen veerkracht, talentontwikkeling en twee trainingen over metacognitie. Ook dit jaar verzorgen we intervisie- en evaluatiemomenten. 

Puzzel

In dit traject combineren we trainingen, intervisiemomenten en evaluaties om de leerkrachtvaardigheden op de Jan Baptist te verbeteren. Voor de leerkrachten van de school was dit een optioneel traject en zij konden zelf aangeven of ze hieraan deel wilden nemen. Alle leerkrachten die meedoen aan het traject, staan hier dus zelf achter. Zo maken we impact en kunnen we de leerkrachtvaardigheden schoolbreed verbeteren.

Een traject op jouw school

Het traject mindset voor de Jan Baptist is een voorbeeld van hoe een traject bij Vilan eruit kan zien. Onze trajecten stellen we volledig op maat samen. Trainingen, coachingsgesprekken, intervisiemomenten of sessies met het MT: de invulling van onze trajecten is afhankelijk van de doelen en wensen van jouw school of onderwijsinstelling. Benieuwd hoe een traject bij Vilan jouw onderwijs kan verbeteren? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie?
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing