Coaching in het onderwijs

Of het nu gaat om een zeer ervaren, of juist startende collega, iedereen wil zichzelf blijven ontwikkelen. Vaak wordt dit ingevuld door trainingen, vergaderingen en andere collectieve bijeenkomsten.

Maar soms kan het fijn zijn om één op één met een coach aan de slag te gaan om persoonlijke doelen te behalen. Het kan erg helpend zijn om in vertrouwen ergens naartoe te werken. Of net dat extra zetje te krijgen om aan te blijven sluiten bij de ontwikkelingen binnen het team.

Voor wie?

Coaching kan worden ingezet voor iedereen binnen de organisatie. Wij bieden begeleiding van het bestuursbureau tot in de scholen. Wij zullen altijd kijken of wij de juiste expertise in huis hebben om samen met de hulpvraag aan de slag te gaan.

Presentatie

Coaching en begeleiding

Tijdens de coachsessies kijken we telkens waar de behoeften liggen. Hierbij kan altijd worden afgeweken van de voorbereidingen, zodat de focus echt ligt op de actualiteiten van dat moment. Hierdoor kun je direct volgende stappen zetten.

De begeleiding vindt plaats op een manier die voor jou het meest werkbaar is. Meekijken in de praktijk, sparren, trainingen a.d.h.v. jouw hulpvraag of een kritische blik naar de situatie. Alles kan. Hierin nemen goed onderbouwde coachingstechnieken een centrale plek in.

Soorten coaching

De startende leerkracht

Ben jij net begonnen in het onderwijs en vind je het fijn om begeleid te worden in je ontwikkeling als professional? Als starter krijg je veel op je bord. Een nieuwe groep, het verzorgen van goed onderwijs, nieuwe collega’s, ouders, administratieve taken, etc.

Wij kunnen meekijken waar jouw uitdagingen liggen en samen werken aan jouw persoonlijke leerdoelen.

Mentor als coach en didactisch coach

Heb jij te maken met stagiaires of begeleid je collega’s in onderwijsvernieuwingen of wil jij didactisch coach worden van jouw organisatie?

Wij kunnen je individueel of in groepsverband begeleiden, waarin je alle inzichten op het gebied van coaching meekrijgt, specifiek gericht op het onderwijs.

Coachend lesgeven

Vaak zijn we in het onderwijs geneigd om met de oplossing te komen. Het blijkt echter dat als we een coachende rol aannemen, er soms meer bij leerlingen blijft hangen en ze veel meer kunnen dan we soms aannemen.

Door een meer coachende manier van lesgeven, prikkel je leerlingen om hun voorkennis actiever in te zetten en ze een nog beter gevoel van eigen kunnen te geven.

1 op 1 coachingstraject

1 op 1 coaching is voor management- of onderwijsgerelateerde zaken. Iedereen wil een volgende stap zetten, en om daar te komen kan het fijn zijn als iemand vanuit andere invalshoeken mee kan denken.

De coachingsmomenten kunnen worden afgewisseld met trainingsmomenten, gericht op jouw persoonlijke leerplan.

Werken met externe coaching heeft als groot pluspunt dat diegene onafhankelijk en onbevooroordeeld te werk kan gaan.

Coaching leidinggevenden

Je wilt als leidinggevende het maximale uit jouw team halen. En hierin vervul je een cruciale rol.

Ben jij in staat om te schakelen tussen verschillende leiderschapsstijlen, als dit gevraagd wordt? Heb je een visie op leiderschap en wat is hierin de rol van anderen? Hoe geef je effectief leiding aan verandering? En heb je een sturende of begeleidende rol in het team?

Deze processen zijn niet gemakkelijk en vaak ook fragiel van aard. Coaching van een externe kan helpen om deze processen in goede banen te leiden en er het beste uit te halen.

Voor vragen of meer informatie over coaching, neem contact met ons op via het contactformulier.

Meer informatie?
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing