Volg onze teamscholing coöperatief leren

Samenwerken is één van de belangrijkste vaardigheden in de huidige maatschappij. Niet alleen op werk, maar ook in persoonlijke relaties is het essentieel om goed samen te kunnen werken. Daarom is het belangrijk dat kinderen deze vaardigheid al op een jonge leeftijd ontwikkelen. Hoe kun je samenwerkend leren als school het beste stimuleren? Vilan helpt je daar graag bij! In onze teamscholing coöperatief leren, bieden we je inhoudelijke en praktische handvatten om samenwerkend leren in de klas te stimuleren.

Wat is coöperatief leren?

Samenwerken gaat veel verder dan samen tot een oplossing komen, je leert ook van elkaar en met elkaar. Dit noemen we ook wel samenwerkend leren of coöperatief leren. Alleen wanneer er gelijke deelname, individuele aanspreekbaarheid, positieve wederzijdse afhankelijkheid en simultane actie is, is er sprake van coöperatief leren. Dit is bij samenwerkingen tussen leerlingen niet altijd vanzelfsprekend, want deze vaardigheden moeten ze eerst leren en trainen. Daar kan jij je leerlingen bij ondersteunen!

Wanneer je kinderen in de klas coöperatief laat leren, leer je ze samenwerken en ontwikkelen ze bovendien allerlei andere sociaal-emotionele vaardigheden. Daarnaast heeft samenwerkend leren verschillende positieve effecten op de schoolprestaties van leerlingen, zoals een hogere productiviteit, meer motivatie en betere leerresultaten. Dus waar wacht je nog op? Volg onze teamscholing en leer hoe je een goede coöperatieve werkvorm neerzet in de klas!

Leer alles over coöperatief leren

In deze teamscholing gaan we onder andere in op de effecten van coöperatief leren en de voorwaarden waar een goede coöperatieve werkvorm aan moet voldoen. Daarnaast integreren we de stof met de manier van lesgeven en de methodes op jouw school. We besteden hierin niet alleen aandacht aan de rol van de leerkracht, maar we behandelen ook manieren van groepsvorming en hoe leerlingen hier zelf aan bijdragen. We dompelen ons volledig onder in het thema coöperatief leren aan de hand van wetenschappelijk onderzoek in combinatie met praktische handvatten. Zo kunnen leerkrachten de opgedane kennis de volgende dag meteen inzetten in de klas.

Wij verzorgen de inhoud, jij bepaalt de invulling!

De teamscholing coöperatief leren bestaat uit drie halve studiedagen verspreid over het schooljaar waarin we je alles vertellen over het onderwerp. Tussen de studiedagen door hebben we begeleidende gesprekken met het management om coöperatief leren op een optimale manier te implementeren. Jij bepaalt zelf wanneer we bij je langskomen en hoe het traject er precies uit komt te zien, zodat dit goed aansluit bij de interne jaarplanning.

Boek de teamscholing coöperatief leren

Wil jij je schoolteam verder ontwikkelen in het geven van coöperatief onderwijs? We komen graag langs bij jouw basisschool voor een leerzaam en praktisch traject! De kosten van de teamscholing zijn afhankelijk van de school en jouw wensen. Zo bepalen we de prijs naar aanleiding van een intakegesprek en kijken we daarbij naar de grootte van de school, het aantal deelnemers en de gewenste mate van begeleiding. Goed om te weten: onze teamscholing sluit aan op het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), dus je kunt hier subsidie voor aanvragen. Heb je nog vragen of wil je de teamscholing boeken? Neem dan contact met ons op!