Volg onze teamscholing leren in vijf dimensies

Leren is een ingewikkeld proces. Hoewel er nog veel onduidelijk is over de precieze werking van leren, is de kennis over leerprocessen de laatste jaren flink toegenomen. Zo introduceerde Marzano de vijf dimensies van leren. Maar hoe implementeer je deze vijf dimensies in jouw onderwijsprogramma? Vilan helpt je daar graag bij! In onze teamscholing Leren in vijf dimensies, bieden we je inhoudelijke en praktische handvatten om jouw lessen zo in te richten dat ze het leerproces van leerlingen optimaliseren. 

Wat is Leren in vijf dimensies?

Kinderen op de basisschool leren in een korte tijd veel vaardigheden, zoals lezen, schrijven en rekenen, maar ook samenwerken en omgaan met emoties. Deze vaardigheden maken leerlingen zich niet binnen één dag eigen, maar dit is een leerproces waar tijd overheen gaat. De Amerikaanse onderzoeker Marzano introduceerde een praktisch model en deelde het complexe leerproces in in vijf dimensies: 

  • Motivatie
  • Nieuwe kennis verwerven en integreren 
  • Bestaande kennis verbreden en verdiepen
  • Onderzoek doen
  • Reflectie

Deze vijf dimensies zijn noodzakelijke ingrediënten om het aanleren van nieuwe vaardigheden mogelijk te maken. Wanneer je dit integreert in jouw onderwijsprogramma, zorg je ervoor dat leerlingen optimaal kunnen profiteren van de lesstof. Maar hoe bouw je al deze vijf dimensies in in je lessen? Dat leren we je in deze teamscholing!

Leer alles over Leren in vijf dimensies

In deze teamscholing gaan we aan de slag met opbrengstgericht werken en de vijf dimensies van Marzano. Samen met de leerkrachten gaan we op zoek naar manieren om de dimensies motivatie, nieuwe kennis verwerven en integreren, bestaande kennis verbreden en verdiepen, onderzoek doen en reflectie te integreren in het onderwijsprogramma. We dompelen ons volledig onder in het thema aan de hand van wetenschappelijk onderzoek in combinatie met praktische handvatten. Zo kunnen leerkrachten de opgedane kennis de volgende dag meteen inzetten in de klas.

Wij verzorgen de inhoud, jij bepaalt de invulling! 

De teamscholing Leren in vijf dimensies bestaat uit vier halve of twee hele studiedagen verspreid over het schooljaar waarin we je alles vertellen over het onderwerp. Tussen de studiedagen door hebben we begeleidende gesprekken met het management om het leren in vijf dimensies op een optimale manier te implementeren. Jij bepaalt zelf wanneer we bij je langskomen en hoe het traject er precies uit komt te zien, zodat dit goed aansluit bij de interne jaarplanning.

Boek de teamscholing Leren in vijf dimensies

Wil jij je schoolteam verder ontwikkelen op het gebied van leren in vijf dimensies? We komen graag langs bij jouw basisschool voor een leerzaam en praktisch traject! De kosten van de teamscholing zijn afhankelijk van de school en jouw wensen. Zo bepalen we de prijs naar aanleiding van een intakegesprek en kijken we daarbij naar de grootte van de school, het aantal deelnemers en de gewenste mate van begeleiding. Heb je nog vragen of wil je de teamscholing boeken? Neem dan contact met ons op!