Management en leiderschap in het onderwijs

Voor wie?

Wij bieden begeleiding op het gebied van management en leiderschap. Als onderwijskundig leider komen er verschillende facetten samen. Zo ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en voor de professionalisering binnen je organisatie. Wij bieden zowel individuele – als groepsbegeleiding.

Zo kun je bijvoorbeeld als startende leidinggevende een hoop op je bord krijgen. Waar ligt je prioriteit, hoe organiseer je dat en hoe stel je je op richting het team?

Als ervaren professional is het fijn om af en toe eens te kunnen sparren met iemand van buiten de organisatie. Welke blinde vlekken zijn er, hoe kun je een volgende stap zetten en op welke manier houd je het team gemotiveerd en met de neuzen dezelfde kant op?

Persoonlijk leiderschap

Bij persoonlijk leiderschap gaan we kijken naar jouw krachten en uitdagingen. Door deze in kaart te brengen, kun je nog beter je kwaliteiten in gaan zetten en eventueel gaan werken aan andere punten.

Door je bewust te zijn van jezelf, kun je beter je talenten inzetten om anderen optimaal te begeleiden en verder te helpen.

Collega's intervisie

Strategisch management

Bij strategisch management werk je vanuit een visie aan je schoolplan. Het kan een enorme uitdaging zijn om tot een gerichte visie te komen. Wanneer deze helder staat, kun je de focus beter op het doel leggen en effectiever te werk gaan.

Wanneer er een goed strategisch plan staat, kun je de vergaderingen, studiedagen, observaties en beoordelingsgesprekken richten op de gestelde doelen.

Verandermanagement

Verandermanagement is in een lerende organisatie altijd aanwezig. Welke vernieuwingen ga je doorvoeren, de manier van samenwerken, communicatie met ouders, de rol die je inneemt als leidinggevende, etc.

Door de constante verandering van de maatschappij, moet je telkens weer bijschaven en aanpassen. Om toch de gestelde doelen te behalen, is het belangrijk hoe je omgaat met deze veranderingen, zonder de focus op je doelen te verliezen.

Organisatiecultuur

De organisatiecultuur bepaalt voor een groot deel hoe succesvol veranderingen of vernieuwingen zullen zijn. Het blijkt in de praktijk een terugkerende uitdaging te zijn om een professioneel werkklimaat te scheppen binnen een organisatie.

Zo heb je te maken met nieuwe of juist lang zittende collega’s, veranderingen van taken en rollen. En constant vernieuwingen binnen de sector. De organisatiecultuur is bepalend voor de omgang met deze factoren.

Hoe zorg je er nu voor dat je zelf goed in beeld hebt wat er van een team mag worden verwacht en hoe zorg je er vervolgens voor dat dit zich gaat vormen binnen de organisatie?

Wij helpen jou graag verder

Wij hebben de kwaliteiten in huis om jou te helpen op onderwijskundig vlak en op managementgebied. Deze gouden combinatie zorgt ervoor dat we specifiek gericht op het onderwijs begeleiding kunnen bieden.

Per organisatie bekijken we eerst de hulpvraag en gaan we samen kijken op welke manier we hier het beste in kunnen begeleiden. Dit kan variëren van enkele sparringsmomenten tot aan intensieve trajecten, waarbij we meerdere keren per maand in de organisatie aanwezig zijn.

Meer informatie?
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing