Masterclass de rol van feedback

Feedback is er altijd en overal: niet alleen schriftelijk en gesproken, maar ook non-verbaal. En dat is maar goed ook, want van feedback kunnen we leren. Als leerkracht wil je dat de feedback die je geeft, bijdraagt aan het leerproces en de ontwikkeling van jouw leerlingen. Maar welke rol speelt feedback precies in het leerproces? En op welke manier kun je feedback dan het meest effectief inzetten als onderwijsprofessional? Dat vertellen we je in de masterclass de rol van feedback!

Wat is de rol van feedback?

Feedback is een krachtige tool die helpt om groei te stimuleren. Niet alleen bij leerlingen, maar ook als onderwijsprofessional blijf je jezelf continu ontwikkelen aan de hand van feedback. Dit stimuleert namelijk de groeimindset. Iemand met een groeimindset gelooft dat alles te leren valt en dat je in staat bent om te groeien, als je er maar tijd en energie in steekt. Als leerkracht wil je graag dat jouw leerlingen een groeimindset ontwikkelen, zodat ze geloven dat ze kunnen leren en groeien. 

Masterclass de rol van feedback

Maar hoe geef je nu goede feedback? Dat kan nog best lastig zijn. Om ervoor te zorgen dat de feedback die jij als leerkracht geeft daadwerkelijk de groeimindset van jouw leerlingen triggert, moet het aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de feedback die je geeft bijvoorbeeld specifiek en doelgericht zijn én moet de leerling het gevoel krijgen dat jij vertrouwen hebt in zijn of haar kunnen. Verder draagt ook feedforward, het vooruitkijken op een bepaalde opdracht, bij aan het leerproces en het leervermogen van leerlingen.

Volg de masterclass de rol van feedback

Wil jij meer weten over hoe je feedback op de juiste manier verwoordt om de groeimindset van jouw leerlingen optimaal te stimuleren? Volg dan onze masterclass de rol van feedback. Hierin leren we je alles over hoe feedback en feedforward bijdragen aan de ontwikkeling van jouw leerlingen. Heb je vragen of wil je deze masterclass volgen? Neem dan contact met ons op.