Wil je leren hoe je jouw leerlingen het beste begeleid door de verschillende fasen van de Leerkuil, hoe je groeitaal in kunt zetten om de groeimindset te stimuleren of wat de rol van feedback is in het verbeteren van het leervermogen? Volg dan een van onze masterclasses! 

In deze inspirerende masterclass leren we je alles over de Leerkuil, groeitaal of de rol van feedback én ontvang je praktische handvatten en voorbeelden over de toepassing hiervan in de dagelijkse onderwijspraktijk. Heb je vragen of wil je een van deze masterclasses volgen? Neem dan contact met ons op of lees hieronder meer over onze masterclasses.

Masterclasses Vilan

Masterclass de Leerkuil

Leren is een lastig proces: of het nu gaat om je veters strikken, leren schrijven of moeilijke sommen oplossen. En dat is precies het proces wat beschreven wordt in de Leerkuil. Deze praktische tool biedt handvatten om effectief een leerproces te doorlopen met jouw leerlingen. In deze masterclass behandelen we alle fasen van de Leerkuil en gaan we in op hoe motivatie en groeimindset een rol spelen in dit proces. Zo kun jij je leerlingen helpen om uit de Leerkuil te klimmen! 

Masterclass groeitaal

In deze masterclass duiken we in de taal die leerlingen stimuleert om zich te ontwikkelen: groeitaal. Deze taal is essentieel om leerlingen te laten geloven in hun eigen kunnen en zo verder te groeien. Wat doet woordkeuze met iemand, hoe verwoord je feedback het beste en welke impact heeft taal op het leervermogen van leerlingen? Op deze en andere vragen geven we antwoord tijdens de masterclass groeitaal!

Masterclass de rol van feedback 

Feedback is er altijd en overal: niet alleen schriftelijk en gesproken, maar ook non-verbaal. En dat is maar goed ook, want van feedback kunnen we leren. Als leerkracht wil je dat de feedback die je geeft, bijdraagt aan het leerproces en de ontwikkeling van jouw leerlingen. Maar welke rol speelt feedback precies in het leerproces? En op welke manier kun je feedback dan het meest effectief inzetten als onderwijsprofessional? Dat vertellen we je in de masterclass de rol van feedback!