Mindset
Mindset
"Ontwikkel een groeimindset"

Het stimuleren van een groeimindset bij leerlingen is belangrijk voor hun algehele ontwikkeling. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook sociaal-emotioneel en persoonlijk stelt het leerlingen in staat om te groeien. Als leerkracht speel je een grote rol in het ontwikkelen van een groeimindset bij jouw leerlingen. Wil je weten hoe je hier als team mee aan de slag kunt gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Wat is mindset?

Mindset is de overtuiging die wij hebben over onze intelligentie, talenten en kwaliteiten en komt in twee varianten, namelijk: de groeimindset en de vaste mindset. Iemand met een vaste mindset is ervan overtuigd dat intelligentie vast staat en kwaliteiten onveranderbaar zijn. Leerlingen met deze mindset vinden het vaak belangrijk om slim of goed over te komen. Ze gaan daarom uitdagingen uit de weg aangezien ze dan het risico lopen op gezichtsverlies. Dit resulteert erin dat leerlingen met deze vorm van mindset sneller hun plafond bereiken en hun potentieel voor een deel onbenut laten. Iemand met een groeimindset heeft een tegenovergestelde overtuiging. Kwaliteiten en intelligentie zijn ontwikkelbaar en alles is te leren als je er maar tijd en moeite in stopt. Leerlingen met deze mindset zullen uitdagingen daarom aangaan en niet bang zijn om fouten te maken.

Wat leer je bij ons over mindset?

Wij kunnen jou leren hoe je een groeimindset bij jouw leerlingen kunt stimuleren en ontwikkelen. Door vanuit verschillende perspectieven te kijken naar een groeimindset bieden wij een compleet arrangement en daarmee alle tools die jij nodig hebt om bewust met de groeimindset aan de slag te gaan. De mogelijke perspectieven zijn Groeitaal, De rol van feedback en De leerkuil.

Wil je weten wat wij voor jouw school kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Vragen?

Stel ze hier! –>

Trainingen

Executieve functies
Metacognitie
Breinprincipes
Coöperatieve werkvormen

Schooltraject

De breinvriendelijke school

Blogs

De 7 gedachten die horen bij de leerkuil