Vilan draagt bij aan goed en effectief onderwijs! Wij helpen scholen hun onderwijs nog beter neer te zetten, waardoor leerlingen optimaal kunnen profiteren van hun schooltijd. Dit doen wij door trainingen, masterclasses en teamscholing aan te bieden waarmee onderwijsprofessionals hun leerkrachtvaardigheden verbeteren. Daarnaast verzorgt Vilan ook onderwijsadvies, waarmee we passende verbeteringen aanbrengen in de onderwijsorganisatie.

Dit zijn onze expertisegebieden:

  • Breinvriendelijk onderwijs
  • Mindset
  • Werkvormen
  • Verandermanagement
  • Organisatieontwikkeling
  • Onderwijskwaliteit
  • Leiderschap
  • Coaching

Onze aanpak berust op een gouden combinatie van praktijkervaring en wetenschappelijke kennis. Op deze manier kunnen wij zowel goed onderbouwde als praktische handvatten bieden waar onderwijsprofessionals direct mee aan de slag kunnen. Naast onze inhoudelijke expertise weten we ook welke uitdagingen er op organisatieniveau spelen. Zo kunnen we directeuren optimaal adviseren over hoe je nieuwe kennis of veranderingen schoolbreed implementeert. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Over Vilan

Vilan academy

Binnen de Vilan academy bieden we verschillende trainingen en masterclasses aan die gericht zijn op het verbeteren van leerkrachtvaardigheden. In onze trainingen leren we onderwijsprofessionals in één middag alles over breinprincipes, coöperatieve werkvormen, metacognitie of executieve functies aan de hand van wetenschappelijke theorieën en praktijkvoorbeelden. Door handvatten te bieden voor in de klas, kunnen leerkrachten direct met deze informatie aan de slag!

Naast verdiepende trainingen biedt Vilan ook korte masterclasses aan. In deze masterclasses zoomen we in op specifieke onderdelen van het onderwijsvak. In een lezing van anderhalf uur duiken we samen met leerkrachten in belangrijke onderwerpen zoals de leerkuil, groeitaal of de rol van feedback. Bovendien behandelen we in de masterclasses verschillende voorbeelden uit de dagelijkse onderwijspraktijk.

Teamscholing

Vilan verzorgt naast individuele trainingen en masterclasses ook teamscholingstrajecten binnen de thema’s breinvriendelijk onderwijs, coöperatief leren en leren in vijf dimensies. In deze teamscholing bieden we gedurende een jaar een traject aan op een basisschool. We verzorgen een aantal studiedagen, gecombineerd met observaties in de klas en begeleidende gesprekken tussen de studiedagen door. Zo zetten we een sterke basis neer en bieden we schoolbrede inhoudelijke en praktische handvatten.

Onderwijsadvies

Directeuren en intern begeleiders van basisscholen komen zo nu en dan voor uitdagende vraagstukken te staan. Hoe verbeter je de didactische vaardigheden van docenten, welke stappen neem je om een nieuw onderwijsconcept te implementeren en hoe breng je de schoolcultuur in kaart? Als onderwijsadviesbureau helpt Vilan directeuren en intern begeleiders bij het beantwoorden van deze en vele andere vragen. Middels ons onderwijsadvies op maat helpen we uitdagingen van basisscholen om te zetten in kansen.