Spreker Ilse Jacobs
Ilse Jacobs spreker
Spreker

Mindset
Veerkracht
Metacognitie
Executieve functies
Talentontwikkeling

Mindset

Het stimuleren van een groeimindset bij leerlingen is belangrijk voor hun algehele ontwikkeling. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook sociaal-emotioneel en persoonlijk stelt het leerlingen in staat om te groeien. Als leerkracht speel je een grote rol in het ontwikkelen van een groeimindset bij jouw leerlingen.

Metacognitie

Metacognitie is een executieve functie en gaat over de kennis en vaardigheden om het eigen denken, handelen en leren te organiseren, te sturen en te controleren.

Executieve functies

De ontwikkeling van executieve functies, zoals emotieregulatie, organisatie en taakinitiatie, is van essentieel belang om dagelijkse taken uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan huiswerk maken of op tijd komen. Maar de ontwikkeling van executieve vaardigheden is complex en vergt veel tijd. Gelukkig kun jij als leerkracht jouw leerlingen daarbij helpen.

Talentontwikkeling

Hoe kun je jouw onderwijs zo inrichten dat leerlingen de mogelijkheid krijgen hun talenten te ontwikkelen en hun potentieel te benutten? In deze lezing gaan we in op hoe jij als leerkracht bij kunt dragen aan deze ontwikkeling.

Contact opnemen

    Thema (indien al bekend)