Studiedag op jouw school

Doel van de studiedag

Al onze trainingen zijn evidence based, waarbij we per training kijken wat de best mogelijke manier is om de kennis over te dragen. Bij onze studiedagen staat de theoretische verdieping centraal.

De trainingen zijn zo opgebouwd dat de theorie wordt gekoppeld aan de praktijk. Er wordt gekeken hoe je de kennis het best kunt toepassen in jouw onderwijs.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een stukje zelfinzicht. Uit de wetenschap blijkt namelijk dat als je een goed beeld hebt van jezelf, je beter in staat bent om de kennis over te dragen aan anderen.

Aantal studiedagen per jaar

Wij adviseren om tussen de drie en vijf studiedagen per jaar te richten op de theorie. Dit biedt genoeg ruimte om de opgedane kennis te oefenen in de praktijk en om vervolgstappen te zetten in de ontwikkeling van het team.

Ook zorgt het ervoor dat de opgedane kennis niet wegebt, omdat er met de juiste regelmaat op teruggekomen wordt.

Daarnaast verzorgen wij ook aaneengesloten studiedagen. Deze dagen kunnen een goede start zijn om een basis te leggen voor de vernieuwingsslag. En er is ruimte om te werken aan teambuilding. Een win-win situatie.

koffie

Voor wie zijn de studiedagen bedoeld?

De trainingsmomenten zijn bedoeld voor alle aspecten van het onderwijs. Denk hierbij aan directie/management, leerkrachten, onderwijsassistenten of zelfs ouderavonden.

Door alle schakels uit de organisatie te betrekken bij de ontwikkelingen, creëer je een breder draagvlak en zorg je ervoor dat de ontwikkelingen een duurzaam karakter krijgen. Je wilt immers dat de vernieuwingen ook over een aantal jaar nog zichtbaar zijn.

Vervolg op de studiedag

Een studiedag staat niet op zichzelf. Samen bepalen we wat de doelen zijn voor het schooljaar en hoe deze het beste kunnen worden bereikt. Naast de theoretische verdieping, wil je ook dat de opgedane kennis vertaald wordt naar de praktijk.

Dit kan onder andere door intervisie, klassenconsultaties en coaching. Door deze combinatie wordt de theorie ingebed in de organisatie.

Ook biedt het ruimte om te werken aan de persoonlijke ontwikkeling, aangezien iedereen zich ontwikkelt in zijn eigen tempo.

Samenwerking met Vilan

Wanneer er wordt samengewerkt met ons, is er altijd sprake van maatwerk. Elk team, elke omgeving en ieder individu is anders. Wij denken mee in wat de best mogelijke invulling is en passen ons programma daarop aan.

Ook wordt er gekeken naar waar het team nu staat, zodat er zo goed mogelijk wordt aangesloten op de aanwezige voorkennis en de te behalen doelstellingen.

Meer informatie?
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing