Wil jij met jouw team kennis en vaardigheden opdoen binnen de thema’s breinvriendelijk onderwijs, coöperatief leren of leren in vijf dimensies? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onze teamscholing bieden we gedurende een jaar een traject aan bij jou op school. We verzorgen een aantal studiedagen, gecombineerd met observaties in de klas en begeleidende gesprekken tussen de studiedagen door. In dit eerste jaar zetten we een sterke basis neer. Het is mogelijk om hier vervolg aan te geven middels een verdiepingstraject. Lees hieronder meer over de drie verschillende soorten teamscholing die wij aanbieden.

Teamscholing breinvriendelijk onderwijs

Wil jij graag dat jouw leerlingen goed luisteren, gemotiveerd zijn en hun aandacht bij de les kunnen houden? Maak dan gebruik van breinvriendelijk onderwijs! Kinderen kunnen onmogelijk alle informatie die ze ontvangen ook daadwerkelijk verwerken. Daarom is het belangrijk om beter in te spelen op de manier waarop de hersenen van nature leren met breinvriendelijk onderwijs. Vilan helpt je daar graag bij! In onze teamscholing breinvriendelijk onderwijs, bieden we je inhoudelijke en praktische handvatten om jouw lessen zó in te richten dat ze bij de ontwikkeling van je leerlingen passen. 

Teamscholing coöperatief leren

Samenwerken is één van de belangrijkste vaardigheden in de huidige maatschappij. Niet alleen op het werk, maar ook in persoonlijke relaties is het essentieel om goed samen te kunnen werken. Daarom is het belangrijk dat kinderen deze vaardigheid al op een jonge leeftijd ontwikkelen. Hoe kun je samenwerkend leren als school het beste stimuleren? Vilan helpt je daar graag bij! In onze teamscholing coöperatief leren, bieden we je inhoudelijke en praktische handvatten om samenwerkend leren in de klas te stimuleren.

Teamscholing leren in vijf dimensies

Leren is een ingewikkeld proces. Hoewel er nog veel onduidelijk is over de precieze werking van leren, is de kennis over leerprocessen de laatste jaren flink toegenomen. Zo introduceerde Marzano de vijf dimensies van leren. Maar hoe implementeer je deze vijf dimensies in jouw onderwijsprogramma? Vilan helpt je daar graag bij! In onze teamscholing Leren in vijf dimensies, bieden we je inhoudelijke en praktische handvatten om jouw lessen zo in te richten dat ze het leerproces van leerlingen optimaliseren.