Trainingen Vilan
Trainingen-Vilan

Bij al onze trainingen kunnen wij maatwerk leveren. Ben je op zoek naar een (meerjarig) traject en wil je de nadruk leggen op een bepaald thema?
Wij gaan graag in overleg om alle mogelijkheden te bespreken.

Executieve functies


De ontwikkeling van executieve functies, zoals emotieregulatie, organisatie en taakinitiatie, is van essentieel belang om dagelijkse taken uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan huiswerk maken of op tijd komen. Maar de ontwikkeling van executieve vaardigheden is complex en vergt veel tijd. Gelukkig kun jij als leerkracht je leerlingen daarbij helpen. Hoe doe je dat? Lees hier meer!

Mindset

Masterclass de rol van feedback

Het stimuleren van een groeimindset bij leerlingen is belangrijk voor hun algehele ontwikkeling. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook sociaal-emotioneel en persoonlijk stelt het leerlingen in staat om te groeien. Als leerkracht speel je een grote rol in het ontwikkelen van een groeimindset bij jouw leerlingen. Wil je weten hoe je hier als team mee aan de slag kunt gaan? Lees hier verder.

Metacognitie

Leerkrachten besteden dagelijks aandacht aan essentiële vaardigheden, zoals rekenen en spellen. Maar wist je dat het ook belangrijk is om te focussen op metacognitieve vaardigheden in de klas? Metacognitie is het denken over denken en het helpt leerlingen zelf concreter na te denken over hun leerproces. Als leerkracht kun je je leerlingen helpen dit te stimuleren. Hoe? Lees hier meer!

Breinprincipes

Breinprincipes zijn uitgangspunten die in jouw lessen moeten voorkomen om optimaal aan te sluiten bij de behoeften van leerlingen om tot daadwerkelijk leren te komen. Welke principes onderscheiden we? Hoe kun je de principes toepassen in jouw manier van lesgeven? Lees hier verder. 

Coöperatieve werkvormen

Coöperatieve werkvormen worden op grote schaal ingezet op de basisschool, omdat samenwerkend leren positieve effecten heeft op de ontwikkeling van leerlingen. Maar wat is coöperatief leren eigenlijk? En waar moet een goede coöperatieve werkvorm aan voldoen? Lees hier meer.

Veerkracht
 

De training veerkracht komt binnenkort op de website. Heb je al interesse of dit iets voor jou is? Laat het ons weten en neem contact met ons op.

Interesseformulier