Wil jij succesvol coöperatieve werkvormen implementeren in de klas, je leerlingen optimaal ondersteunen bij het bewust leren sturen van hun gedrag, meer aandacht besteden aan metacognitie of weten aan welke uitgangspunten jouw lessen moeten voldoen? Volg dan een van onze trainingen! 

In één middag leren we je alles over breinprincipes, coöperatieve werkvormen, executieve functies of metacognitie aan de hand van wetenschappelijke theorieën én bieden we je praktische handvatten voor in de klas. De trainingen vinden plaats op woensdagmiddag van 14:00 – 17:00 en je kunt zelf kiezen of je het online volgt of op een centrale locatie in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam of Breda. Heb je vragen of wil je een van de trainingen boeken? Neem dan contact met ons op of lees hieronder meer over onze trainingen!

Trainingen Vilan

Training breinprincipes

Breinprincipes zijn uitgangspunten die in jouw lessen moeten voorkomen om optimaal aan te sluiten bij de behoeften van leerlingen om daadwerkelijk tot leren te komen. Welke principes onderscheiden we? En hoe kun je die principes toepassen in jouw onderwijs? Vilan geeft antwoord op deze vragen in de training breinprincipes! 

Training coöperatieve werkvormen

Coöperatieve werkvormen worden op grote schaal ingezet op de basisschool, omdat samenwerkend leren positieve effecten heeft op de ontwikkeling van leerlingen. Maar wat is coöperatief leren eigenlijk? En waar moet een goede coöperatieve werkvorm aan voldoen? Wij beantwoorden deze en andere vragen in onze training coöperatieve werkvormen.

Training executieve functies

De ontwikkeling van executieve functies, zoals emotieregulatie, organisatie en taakinitiatie, is van essentieel belang om dagelijkse taken uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan huiswerk maken of op tijd komen. Maar de ontwikkeling van executieve vaardigheden is complex en vergt veel tijd. Gelukkig kun jij als leerkracht je leerlingen daarbij helpen. Hoe doe je dat? Dat leer je in onze training executieve functies! 

Training metacognitie

Leerkrachten besteden dagelijks aandacht aan essentiële vaardigheden, zoals rekenen en spellen. Maar wist je dat het ook belangrijk is om te focussen op metacognitieve vaardigheden in de klas? Metacognitie is het denken over denken en het helpt leerlingen zelf concreter na te denken over hun leerproces. Als leerkracht kun je je leerlingen helpen dit te stimuleren. In onze training metacognitie bieden we je inhoudelijke én praktische handvatten om meer aandacht te besteden aan metacognitie in de klas. 

Trainingsaanbod

Prijzen

De factuur kan direct naar de organisatie verstuurd worden.

Op locatie

Online-bijeenkomst

€210,- excl. BTW

€140,- excl. BTW

Vragen?

Stel ze hier! –>