Training breinvriendelijk onderwijs

✔️ Theoretische verdieping over breinvriendelijk onderwijs
✔️ Gebaseerd op de principes voor breinvriendelijk onderwijs van Kagan en Jensen
✔️ Praktische interventies voor in de klas
✔️ Training volledig op maat
✔️ Uit te breiden met klassenbezoeken, intervisiemomenten en coachingsgesprekken

Kinderen kunnen onmogelijk alle informatie die ze ontvangen ook daadwerkelijk verwerken. Daarom is het belangrijk om optimaal in te spelen op de manier waarop de hersenen van kinderen van nature leren met behulp van breinvriendelijk onderwijs. 

Vilan helpt je daar graag bij! In onze training breinvriendelijk onderwijs, bieden we je inhoudelijke en praktische handvatten om jouw onderwijs zo in te richten dat het aansluit bij de ontwikkeling van jouw leerlingen. Ben jij klaar om een breinvriendelijke school te worden?

Wat is breinvriendelijk onderwijs?

Docenten geven leerlingen heel de dag door informatie, maar deze input wordt niet altijd een-op-een opgeslagen. In het brein van een kind spelen zich namelijk allerlei processen af die het verwerken van informatie kunnen belemmeren. 

Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar de werking van het lerende brein. Er bestaan verschillende manieren en tools om het onderwijs beter af te stemmen op de ontwikkeling van de hersenen.

In deze training gaan we in de basis uit van de principes voor breinvriendelijk onderwijs van Kagan en Jensen. Naar wens van de organisatie kan dit worden verdiept met aspecten uit onze andere trainingen:

 

Al onze trainingen sluiten aan bij de cognitieve ontwikkeling van leerlingen. Allereerst zorgen de basisprincipes van breinvriendelijk onderwijs voor een sterk fundament. Onze overige trainingen geven hier een perfecte toevoeging aan. Deze combinatie zorgt voor een ijzersterk programma. 

Op deze manier kunnen leerkrachten optimaal aansluiten bij de behoeften van hun leerlingen en zo nóg meer uit hun onderwijs halen. De weg naar een breinvriendelijke school!

Boek de training breinvriendelijk onderwijs​

Wil jij jouw onderwijs zo inrichten dat het aansluit bij de ontwikkeling van jouw leerlingen? Volg dan deze training. In een of meerdere inspirerende sessies leren we je alles over dit onderwerp en bieden we je praktische handvatten om jouw onderwijs breinvriendelijk in te richten. 

Heb je vragen of wil je de training boeken? Neem dan contact met ons op!

Leer meer over dit thema met een traject

Wil je met jouw onderwijs optimaal aansluiten bij de (leer)behoeften van jouw leerlingen? Bekijk dan ook onze andere trainingen. Naast het volgen van losstaande trainingen, is het ook mogelijk om te werken aan de onderwijskwaliteit op jouw school in een trajectvorm. 

Onze trajecten zijn volledig op maat en worden ingericht op de wensen van jouw school. Vul het contactformulier in of bel ons voor de mogelijkheden!

Meer informatie?
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing