Traject metacognitie

In ons traject metacognitie bieden we het team van de Nieuwe Wisselse School vier trainingen aan in de thema’s executieve functies en metacognitie. In combinatie met twee intervisiemomenten helpen we de leerkrachten deze informatie in te bedden en verbeteren we de leerkrachtvaardigheden op de school. Benieuwd hoe dit traject er precies uitziet? Lees dan deze case.

Review

Ook OBS De Waterlelie heeft dit traject gevolgd.

“Wij hebben op De Waterlelie een training over metacognitie en executieve functies gehad van Ilse. Ilse draagt haar kennis over met veel passie. Ze geeft niet alleen theorie, maar ook veel praktische voorbeelden en laat de leerkrachten het zelf ervaren door opdrachten te geven. Ze kan de vragen goed beantwoorden en duidelijk vertellen. De training was erg leerzaam en waardevol voor De Waterlelie.”

Sobeya Humayun

Leerkracht / Schoolopleider / Didactisch coach Onderwijs
OBS De Waterlelie

Werken aan executieve functies en metacognitie in de klas

Leerkrachten besteden dagelijks aandacht aan essentiële vaardigheden, zoals rekenen en spellen, maar het is ook belangrijk om te focussen op metacognitieve vaardigheden in de klas. Om die reden vroeg de Nieuwe Wisselse School een traject aan bij Vilan binnen het thema metacognitie. 

In dit traject verzorgen we meerdere trainingen, te beginnen met de basistraining executieve functies. Voordat je je als onderwijsprofessional kunt verdiepen in metacognitie, is het belangrijk om de basiskennis over executieve functies te bezitten. Metacognitie stuurt namelijk deze executieve functies aan. Vervolgens bieden we in dit traject drie verdiepingstrainingen metacognitie aan, waarin we het team alles leren over leerstrategieën, metacognitieve kennis en metacognitieve vaardigheden. Bovendien wordt het traject aangevuld met twee intervisiemomenten en een eindevaluatie. Met dit traject verbeteren we de leerkrachtvaardigheden op de Nieuwe Wisselse School en trainen we leerkrachten meer aandacht te besteden aan metacognitie in de klas.

Een traject op jouw school

Het traject metacognitie voor de Nieuwe Wisselse School is een voorbeeld van hoe een traject bij Vilan eruit kan zien. Onze trajecten stellen we volledig op maat samen. Trainingen, coachingsgesprekken, intervisiemomenten of sessies met het MT: de invulling van onze trajecten is afhankelijk van de doelen en wensen van jouw school of onderwijsinstelling. Benieuwd hoe een traject bij Vilan jouw onderwijs kan verbeteren? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie?
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing