Huiswerk maken

Word een breinvriendelijke school

Kinderen kunnen onmogelijk alle informatie die ze ontvangen ook daadwerkelijk verwerken. Daarom is het belangrijk om optimaal in te spelen op de manier waarop de hersenen van kinderen van nature leren met behulp van breinvriendelijk onderwijs. Vilan helpt je daar graag bij! In onze teamscholing breinvriendelijk onderwijs, bieden we je inhoudelijke en praktische handvatten om jouw onderwijs zo in te richten dat het aansluit bij de ontwikkeling van jouw leerlingen. Ben jij klaar om een breinvriendelijke school te worden?

Wat is breinvriendelijk onderwijs?

Docenten geven leerlingen heel de dag door informatie, maar deze input wordt niet altijd een-op-een opgeslagen. In het brein van een kind spelen zich namelijk allerlei processen af die het verwerken van informatie kunnen belemmeren. Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar de werking van het lerende brein. Er bestaan verschillende manieren en tools om het onderwijs beter af te stemmen op de ontwikkeling van de hersenen.

Leer alles over breinvriendelijk onderwijs

In deze teamscholing gaan we in de basis uit van de principes voor breinvriendelijk onderwijs van Kagan en Jensen. Naar wens van de organisatie kan dit worden aangevuld met aspecten uit onze andere trainingen, te weten:

Al onze trainingen sluiten aan bij de cognitieve ontwikkeling van leerlingen. Allereerst zorgen de basisprincipes van breinvriendelijk onderwijs voor een sterk fundament. Onze overige trainingsmodules geven hier een perfecte toevoeging aan. Deze combinatie zorgt voor een ijzersterk programma. Op deze manier kunnen leerkrachten optimaal aansluiten bij de behoeften van hun leerlingen en zo nóg meer uit hun onderwijs halen. De weg naar een breinvriendelijke school.

Hoe ziet deze teamscholing eruit?

Een teamscholingstraject duurt minimaal 1 schooljaar en is naar wens uit te breiden naar een meerjarige samenwerking. Gedurende het schooljaar zullen meerdere trainingen worden verzorgd verspreid over het jaar. Daarbij is er de mogelijkheid om dit aan te vullen met coaching in de klas en begeleidende gesprekken met het management team.

Vragen?

Stel ze hier! –>

Trainingen

Executieve functies
Mindset
Metacognitie
Breinprincipes
Coöperatieve werkvormen

Blogs

Blog Breinvriendelijk onderwijs volgens de 6 principes van Kagan
Breinvriendelijk onderwijs volgens de 6 principes van Kagan