Training kindgesprekken

  • Hogere betrokkenheid bij het leerproces
  • Enthousiaste leerlingen
  • Beter inzicht in de leerbehoeften, gedachten en gevoelens
  • Bevordering van welzijn leerlingen

Organiseer je kindgesprekken

Elke vorm van kindgesprekken is zinvol. Of dit nu eenmaal per jaar ingepland is met ouder-kindgesprekken of dat er dagelijks aandacht aan wordt besteed.

Wel blijkt dat het regelmatig terug laten komen van gesprekken en hierbij de juiste gesprekstechnieken toepassen cruciaal zijn om een compleet beeld van een leerling te vormen.

Ieder moment van interactie tussen docent en kind kan bijdragen aan het beter begrijpen van de leerling.

Kindgesprek, coachingsvaardigheden, hoger leerrendement

Wat zijn kindgesprekken?

Interactie tussen de onderwijsprofessional en leerlingen is een belangrijk onderdeel van het leerproces.
Het geeft een dieper inzicht in de individuele (leer)behoeften, gedachten en gevoelens.

Door deze gesprekken op een effectieve manier vorm te geven, kun jij als leerkracht het zelfvertrouwen vergroten, het leerproces in kaart brengen en betere keuzes maken in het onderwijsaanbod.

Dit alles leidt tot een grotere betrokkenheid, een goede onderlinge relatie en betere (leer)prestaties.

De training

In onze training gaan we aan de slag met verschillende coachingstechnieken, gespreksvaardigheden en hoe je op een effectieve manier kindgesprekken kunt voeren. 

Tijdens dit proces ontwikkel je tools om in te zetten tijdens de gesprekken en leren we je om de verkregen informatie om te zetten naar een beter onderwijsaanbod. 

Hierdoor wordt de gehele groep beter bediend op hun eigen leerbehoeften, wat een hoger leerrendement oplevert en gelukkigere leerlingen.

Onze aanpak

Alles wat wij doen is evidence based, wat wil zeggen dat de wetenschap de basis vormt van ons professionaliseringsaanbod. 

Hierin maken wij de transfer van de theorie naar de praktijk, aangepast aan de behoeften van jouw organisatie. 

Tijdens de trainingen gaan wij zo veel mogelijk aan de slag. De behandelde theorie wordt op deze manier direct toepasbaar gemaakt voor de praktijk, waardoor het de volgende dag al ingezet kan worden.

Daarnaast werken wij met intervisiemomenten en klassenconsultaties. Deze vormen een belangrijke schakel om de kennis in te bedden en de gehele organisatie naar een volgend niveau te tillen. De keuze om deze momenten in te bouwen is aan de organisatie.

Ook het management wordt in het gehele traject meegenomen. Met onze managementbegeleiding zijn wij een helpende hand om ervoor te zorgen dat de vernieuwingsslag een duurzaam karakter heeft.

Waarom kiezen voor Vilan?

Na het volgen van onze trainingen ben je uitgerust met de kennis en vaardigheden om de gesprekken met leerlingen naar een hoger niveau te tillen.

Hierdoor zul je in staat zijn om een positieve impact te maken op het leerproces en de persoonlijke ontwikkeling van elk kind. 

Daarbij ben jij als management in staat om beleidsmatig de beste keuzes te maken, waarbij het onderwijs nog beter wordt afgestemd op de leerlingen.

Vragen of wil je meer weten over onze trainingen? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om te helpen de coachingsvaardigheden te verfijnen en de kindgesprekken effectiever te maken. 

Boek nu deze training en zet de eerste stap naar het optimaliseren van de kindgesprekken in de klas.

Meer informatie?
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing