VILAN onderwijsadvies & trainingen logo

Onderwijsadvies

Als directeur of intern begeleider van een basisschool kom je zo nu en dan voor uitdagende vraagstukken te staan. Hoe verbeter je de didactische vaardigheden van docenten, welke stappen neem je om een nieuw onderwijsconcept te implementeren en hoe breng je de schoolcultuur in kaart? Als onderwijsadviesbureau helpt Vilan je bij het beantwoorden van deze en vele andere vragen! Middels ons onderwijsadvies op maat helpen we je uitdagingen om te zetten in kansen voor jouw basisschool.

Wat is onderwijsadvies?

Onderwijsadvies is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze basisscholen, maar wat is dit precies? Onderwijsadvies is het uitbrengen van een advies voor een vraagstuk in het onderwijs en omvat een brede range van mogelijkheden en oplossingen. Zo biedt Vilan onder andere ondersteuning bij het aanpakken van de volgende thema’s:

  • Leerkrachtvaardigheden verbeteren
  • Een kwaliteitssysteem neerzetten of optimaliseren
  • Werken aan een professionele leergemeenschap
  • Een nieuw onderwijssysteem implementeren
  • Didactisch handelen optimaliseren
  • Eigenaarschap van leerlingen vergroten
  • Begeleiding bij voorbereiding inspectiebezoek


Dit is een kleine greep uit onze werkzaamheden, wij helpen je graag met onderwijsadvies in de breedste zin van het woord. Door jouw ontwikkelvraag samen met ons aan te pakken, kun je jouw leerlingen nóg beter onderwijs aanbieden. En dat is waar wij bij Vilan naar streven! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw basisschool? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Onderwijsadvies

Onderwijsadvies op maat

Als onderwijsadviesbureau draagt Vilan bij aan goed en effectief basisschoolonderwijs. Onze missie is bovendien om leerlingen optimaal van het onderwijs te laten profiteren. Dit doen wij niet alleen door onderwijsprofessionals te coachen in verschillende trainingen en trajecten, maar we bieden ook onderwijsadvies aan. Niet één school is hetzelfde, en daarom is onderwijsadvies maatwerk. In samenwerking met directeuren of intern begeleiders pakken we schoolbrede vraagstukken op middels passend en praktisch advies.

Onze aanpak berust op een gouden combinatie van praktijkervaring en wetenschappelijke kennis. Dankzij onze specialisaties in onderwijskunde, organisatiekunde en verandermanagement weten we welke uitdagingen er op organisatieniveau spelen en snappen we hoe de processen van vernieuwing en verandering werken. Ook nemen we onze uitgebreide ervaring van de werkvloer mee. Door middel van deze combinatie bieden we goed onderbouwd en praktisch onderwijsadvies voor het professionaliseren van jouw basisschool.

Schakel onze hulp in

Bij Vilan spreken we de taal van de school én bieden we werkbare, realistische en handelingsgerichte onderwijsadviezen. Worstel je met een uitdagende ontwikkelvraag voor jouw basisschool of heb je behoefte aan een sparringpartner? Vraag een vrijblijvend gesprek aan of leg meteen jouw vraagstuk bij ons neer. We gaan graag samen de uitdaging aan!

Interesse in onderwijsadvies? Laat het ons weten!