Training mindset

Het stimuleren van een groeimindset bij leerlingen is belangrijk voor hun algehele ontwikkeling. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook sociaal-emotioneel en persoonlijk stelt het leerlingen in staat om te groeien. Als leerkracht speel je een grote rol in het ontwikkelen van een groeimindset bij jouw leerlingen. Wil je weten hoe je hier als team mee aan de slag kunt gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

✔️ Leer hoe je een groeimindset bij jouw leerlingen stimuleert
✔️ Theoretische verdieping over mindset
✔️ Praktische interventies voor in de klas
✔️ Training volledig op maat
✔️ Uit te breiden met klassenbezoeken, intervisiemomenten en coachingsgesprekken

Wat is mindset?

Mindset is de overtuiging die wij hebben over onze intelligentie, talenten en kwaliteiten en komt in twee varianten, namelijk: de groeimindset en de vaste mindset. Iemand met een vaste mindset is ervan overtuigd dat intelligentie vast staat en kwaliteiten onveranderbaar zijn. Leerlingen met deze mindset vinden het vaak belangrijk om slim of goed over te komen. Ze gaan daarom uitdagingen uit de weg aangezien ze dan het risico lopen op gezichtsverlies. Dit resulteert erin dat leerlingen met deze vorm van mindset sneller hun plafond bereiken en hun potentieel voor een deel onbenut laten. Iemand met een groeimindset heeft een tegenovergestelde overtuiging. Kwaliteiten en intelligentie zijn ontwikkelbaar en alles is te leren als je er maar tijd en moeite in stopt. Leerlingen met deze mindset zullen uitdagingen daarom aangaan en niet bang zijn om fouten te maken.

Wat leer in de training mindset?

Wij leren je hoe je een groeimindset bij jouw leerlingen kunt stimuleren en ontwikkelen. Door vanuit verschillende perspectieven te kijken naar een groeimindset bieden wij een compleet arrangement en daarmee alle tools die jij nodig hebt om bewust met de groeimindset aan de slag te gaan. Door meteen aan de slag te gaan met de informatie die je zojuist hebt geleerd aan de hand van verschillende opdrachten leer je de informatie praktisch toe te passen. Zo kun je je opgedane kennis de volgende dag meteen in de klas inzetten!

In een of meerdere inspirerende sessies leren we je alles over dit onderwerp en bieden we je praktische handvatten om in jouw lessen te werken aan de groeimindset. Heb je vragen of wil je de training boeken? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier!

Impressie training mindset, SO / VSO St. Jan Baptist

Leer meer over dit thema met een traject

Wil je met jouw onderwijs optimaal aansluiten bij de (leer)behoeften van jouw leerlingen? Bekijk dan ook onze andere trainingen. Naast het volgen van losstaande trainingen, is het ook mogelijk om te werken aan de onderwijskwaliteit op jouw school in een trajectvorm. Onze trajecten zijn volledig op maat en worden ingericht op de wensen van jouw school. Vul het contactformulier in of bel ons voor de mogelijkheden!

Meer informatie?