Training talentontwikkeling

Ben jij een bruggenbouwer, doordenker, groepsdier of ideeënfontein? Iedereen heeft zijn eigen talenten die je in jouw kracht zetten. Ook kinderen. Deze talenten zijn op jonge leeftijd vaak nog verborgen. Door in de klas aandacht te besteden aan talentontwikkeling, help je leerlingen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Maar hoe implementeer je dit in jouw onderwijs? Dat leer je in onze training talentontwikkeling! 

✔️ Leer welke talenten er zijn en hoe je die kunt stimuleren
✔️ Theoretische verdieping over talentontwikkeling
✔️ Praktische interventies voor in de klas
✔️ Training volledig op maat
✔️ Uit te breiden met klassenbezoeken, intervisiemomenten en coachingsgesprekken

Wat is talentontwikkeling?

Wat is jouw talent? Het antwoord op die vraag is vaak mooi kunnen zingen, goed piano kunnen spelen of hoge cijfers halen in rekenen. Maar eigenlijk vatten we het concept talent helemaal verkeerd op. Talent is niet iets waarin je uitblinkt, maar het is datgene wat je meebrengt door te zijn wie je bent. Als je ergens in uitblinkt, dan liggen hier vaak verschillende talenten aan ten grondslag, zoals samenwerken, doorzettingsvermogen, toewijding en omgaan met teleurstellingen. Pas als je je bewust bent van jouw talenten, kun je deze optimaal benutten.

Volgens onderzoekers zijn er veel verschillende talenten en wordt iedereen geboren met zo’n tien tot vijftien talenten. Van sommige talenten ben je je bewust, andere zijn verborgen en moet je eerst ontdekken voordat je ze kunt benutten. En dat laatste is bij jonge kinderen het geval. Als leerkracht kun je je leerlingen helpen om al op jonge leeftijd te ontdekken waar hun talenten liggen. Dit helpt jou als docent om lessen af te stemmen op de behoeften van leerlingen. Daarnaast leren kinderen hun sterke en zwakke punten kennen en hun krachten in te zetten in het dagelijks leven, zowel op school als daarbuiten.

Talentontwikkeling

Wat leer je in deze training?

In deze training stomen we leerkrachten klaar om in de klas aan de talentontwikkeling van leerlingen te bouwen. We trappen de training af met een uitleg over het onderwerp aan de hand van verdiepend wetenschappelijke onderzoek van Dewulf, Pronk & Beschuyt. Zo vertellen we je welke talenten er zijn, hoe je talenten van kinderen leert herkennen en hoe je dit vervolgens kunt stimuleren in de klas. In deze training staat het herkennen en tot bloei laten komen van talenten centraal. Na de theoretische verdieping gaan we meteen aan de slag met de informatie die je zojuist hebt geleerd. Aan de hand van verschillende opdrachten leer je de informatie praktisch toe te passen. Zo kun je je opgedane kennis de volgende dag meteen in de klas inzetten!

Boek de training talentontwikkeling

Wil jij in de klas werken aan de talentontwikkeling van jouw leerlingen? Volg dan deze training. In een of meerdere inspirerende sessies leren we je alles over dit onderwerp en bieden we je praktische handvatten om in jouw lessen aandacht te besteden aan talentontwikkeling. Heb je vragen of wil je de training boeken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier!

Leer meer over dit thema met een traject

Wil je met jouw onderwijs optimaal aansluiten bij de (leer)behoeften van jouw leerlingen? Bekijk dan ook onze andere trainingen.

Naast het volgen van losstaande trainingen, is het ook mogelijk om te werken aan de onderwijskwaliteit op jouw school in een trajectvorm.

Onze trajecten zijn volledig op maat en worden ingericht op de wensen van jouw school. Vul het onderstaande contactformulier in of bel ons voor de mogelijkheden!

Meer informatie?