Masterclass groeitaal

In deze masterclass duiken we in de taal die leerlingen stimuleert om zich te ontwikkelen: groeitaal. Deze taal is essentieel om leerlingen te laten geloven in hun eigen kunnen en zo verder te groeien. Wat doet woordkeuze met iemand, hoe verwoord je feedback het beste en welke impact heeft taal op het leervermogen van leerlingen? Op deze en andere vragen geven we antwoord tijdens de masterclass groeitaal!

Wat is groeitaal?

Groeitaal is de taal waarmee je leerlingen in de leerstand krijgt, oftewel taal waarmee je een groeimindset creëert. Onze mindset bestaat uit de overtuigingen die we hebben over onze intelligentie, talenten en kwaliteiten. Als het gaat om leren zijn er twee soorten mindsets: de vaste mindset en de groeimindset.

  • Iemand met een vaste mindset heeft het idee dat intelligentie vaststaat, dat talenten aangeboren zijn en dat kwaliteiten genetisch bepaald zijn. Voor iemand met een vaste mindset heeft het weinig zin om iets te leren, want je kunt niet groeien.
  • Iemand met een groeimindset gelooft dat alles te leren valt en dat je altijd in staat bent om te groeien, als je er maar tijd en energie in steekt. 

Als leerkracht wil je graag dat jouw leerlingen een groeimindset ontwikkelen, zodat ze geloven dat ze kunnen leren en groeien. Middels het geven van feedback en complimenten stimuleer je die groeimindset. Zo draagt groeitaal, zoals feedback en complimenten, bij aan het leerproces en het leervermogen van leerlingen.

Volg de masterclass groeitaal

Wil jij meer weten over wat woordkeuze met iemand doet en welke impact taal heeft op ons leervermogen? Volg dan onze masterclass groeitaal. We leren je alles over groeitaal en gaan we in op hoe taal samenhangt met de groeimindset. Heb je vragen of wil je deze masterclass volgen? Neem dan contact met ons op.